WunderlineGO: ontdek de wonderen onderweg

In alle gemeenten langs het Wunderline-traject zijn wonderen te vinden. Ontdek ze met de WunderlineGO app! Iedere gemeente langs de spoorlijn heeft zijn eigen unieke wonder. Denk aan een karakteristiek thema, een (historische) gebeurtenis, een bekend persoon of een geografische bijzonderheid.

Je kunt de wonderen verzamelen op 15 verschillende routes. De routes leiden je langs de mooiste plekjes in Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Bunde, Weener, Westoverledingen, Leer, Jümme, Augustfehn, Westerstede, Bad Zwischenahn, Oldenburg, Hatten, Hude en Delmenhorst. Een te gekke en speelse manier om de gemeenten langs de spoorlijn te (her)ontdekken!

Ontdek de WunderlineGO app

Download de WunderlineGO app

Ontdek de wonderen in de regio. Download nu de WunderlineGO app.
 

Spannende zoektocht

In de app neemt een enthousiaste conductrice je mee. Een kompas op je smartphone navigeert je naar je doel: het wonder! Maar let op: het kompas laat je alleen de richting en de afstand naar je bestemming zien. Je moet zelf de weg zien te vinden. Pas daarbij natuurlijk goed op het verkeer. Onderweg krijg op je beeldscherm informatie in de vorm van afbeeldingen, video’s, audio of tekst. Ook kun je je kennis testen in een leuke quiz. De ‘Wundertour’ wordt extra spannend door het gebruik van Augmented Reality (AR). Hierdoor zie je de wonderen in 3D op je telefoon, waarbij het lijkt alsof ze écht voor je staan. Wil je de wonderen later opnieuw bekijken? Dat kan, want je kunt ze aan je verzameling toevoegen en mee naar huis nemen. Handig!

Over de WunderlineGO app

De app WunderlineGO is ontwikkeld op initiatief van de gemeenten langs de Wunderline. Het doel is om de regio meer bekendheid te geven. De stad Oldenburg leidt het project. De uitvoering is in handen van Ostfriesland Tourismus en Provincie Groningen/project Wunderline. WunderlineGO werd mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Ook de deelstaat Nedersaksen en de deelnemende gemeenten dragen bij.

Meer bekendheid in de regio

Het project Wunderline is op dit moment in de uitvoeringsfase. In 2024 is de eerste stap gereed, tegelijk met de heropening van de Friesenbrücke. Op dit moment is reizen over de Friesenbrücke nog niet mogelijk. U kunt gebruikmaken van treinvervangend busvervoer tussen Weener en Leer.

Lees meer